Activeer de kracht van waardengedreven verandering
 

 

 Sander Balkenende 

Ik breng het exotische en het doodnormale bijeen, zodat je met andere ogen gaat kijken naar het mooie dat er al is. Mijn passie is het faciliteren van waarachtige ontmoetingen, of dat nu is tussen mensen van fuserende organisaties is, of bij mij thuis aan een warme en rijkgevulde eettafel in Utrecht. Vanuit verbinding samen bouwen.

Ik ben opmerkzaam en doorzie in het moment verbanden, dynamieken en cultuurpatronen. Vervolgens help ik met het stellen van kristalheldere doelen en het ontwerpen van rituelen en interventies. Ik heb een goedgevulde toolkit met werkvormen. Zo probeer ik schwung, ritme en verdieping te brengen in veranderprocessen. Zodat alle betrokkenen samen cultuurvernieuwing inblazen.

🎓 Ik ben opgeleid als klassiek antropoloog aan de Universiteit Leiden, en koos ervoor om te specialiseren in de corporate antropologie van fusies, in de MSc in Culture, Organization & Management aan de Vrije Universiteit. Daar ben ik nu ook aan verbonden als gastdocent.

💪 Ik breng jarenlange ervaring in de loopgraven van verandermanagement met me mee. Vanuit de adviespraktijk van KPMG begeleidde ik leiders en managers in strategische transformaties, zowel bij internationale corporates als Nederlandse uitvoeringsorganisaties. Dat deed ik als verandermanager, coach, en als ontwerper van impactvolle challenges, programma’s, events en trainingen.

⛰️ In mijn vrije tijd ben ik vaak lekker buiten op pad met mijn vrouw Hils, en zonen Quinten en Louis. Ik geniet van reizen, vriendschap, lezen, gitaarspelen, grote kunst-installaties, singer-songwriters en indie muziek. Ik kijk zéker eens per maand een film in het Louis Hartlooper filmhuis aan het Ledig Erf.

👉 Ik ben als Associate Partner verbonden aan de Academie voor Organisatiecultuur. Ik ga graag de worsteling aan met de heersende zeitgeist, en ik deel regelmatig sprekende voorbeelden van cultuurpatronen op LinkedIn.